سیستم اعلام و اطفائ حریق

سیستم اعلام و اطفائ حریق در آقای کار


اجرای اعلام و اطفائ حریق طراحی و پشتیبانی

اعلام و اطفائ حریق را ثبت کنید و زیر 1 ساعت پیش فاکتور دریافت کنید متخصصان ما بلافاصله بعد از تایید پیش فاکتور، برای بازدید و طراحی به محل اعزام می‌گردند.

بعد از عقد قرارداد، در سریعترین زمان برای شروع پروژه در محل شما حاضر می‌شوند.(ثبت درخواست)

اجرای اعلام و اطفائ حریق طراحی و پشتیبانی

سیستم اعلام و اطفائ حریق در شرکت آقای کار

سیستم اعلام و اطفائ حریق اگر شما یک ملک را مدیریت می کنید یا صاحب یک کسب و کار هستید، احتمالاً در مورد اهمیت سیستم های حفاظت در برابر آتش شنیده‌اید، اما آیا تفاوت بین سیستم اسپرینکلر و سیستم سرکوب را می دانید؟ آیا می‌دانید سیستم‌های اطفاء حریق چگونه کار می‌کنند یا چگونه سیستم حفاظت آتش مناسب را برای محل خود انتخاب کنید؟ ضروری است که بدانید سیستم های اطفاء حریق چیست و کدامیک در سناریوهای مختلف بهترین عملکرد را دارند. سیستم اطفاء حریق اشتباه می تواند آسیب بیشتری نسبت به یک آتش سوزی واقعی ایجاد کند.

اجرای اعلام و اطفائ حریق
اجرای اعلام و اطفائ حریق

اجرای اعلام و اطفائ حریق

سیستم های اسپرینکلر

از مواد شیمیایی سازگار با محیط زیست برای خاموش کردن آتش در فضاهای حساس استفاده می‌شود.

اجرای اعلام و اطفائ حریق
اجرای اعلام و اطفائ حریق

اجرای اعلام و اطفائ حریق طراحی و پشتیبانی

سیستم های اطفاء حریق دی اکسید کربن

سیستم های اطفاء حریق دی اکسید کربن از گاز بی رنگ و بی بو CO2 برای خاموش کردن آتش استفاده می کنند. این سیستم بسیار کارآمد است و با تمیز کردن آسان هزینه و زمان خرابی را کاهش می دهد.

اجرای اعلام و اطفائ حریق
اجرای اعلام و اطفائ حریق

سیستم های اطفاء حریق رستوران

سیستم های اطفاء حریق رستوران ها به طور خاص برای خاموش کردن آتش های ناشی از چربی و در محیط آشپزخانه طراحی شده‌اند. آنها از مواد شیمیایی مرطوب در یک غبار ریز برای خاموش کردن سریع آتش و تمیز کردن سریعتر نسبت به مواد شیمیایی خشک استفاده می کنند.

اجرای اعلام و اطفائ حریق
اجرای اعلام و اطفائ حریق

سیستم های اطفاء حریق صنعتی

کارخانه‌های صنعتی محیط‌هایی با خطر بالا هستند و سیستم‌های اطفاء حریق صنعتی برای خاموش کردن آتش‌های ناشی از مواد شیمیایی، سوخت مایع یا مواد خطرناک طراحی شده‌اند. به همین دلیل در سیستم های اطفاء حریق صنعتی از مواد شیمیایی خشک استفاده می شود.

اجرای اعلام و اطفائ حریق طراحی و پشتیبانی

طراحی و اجرای سیستم های اعلام و اطفاء حریق

در سیستم های اعلام و اطفاء حریق باید از تجهیزات ایمنی برای جلوگیری و کنترل حریق در ساختمان استفاده شود. با رعایت اصول ایمنی، طراحی و اجرای صحیح سیستم های اعلام و اطفاء حریق و اجرای دقیق دستورالعمل های ساختمانی می توان ساختمان را در برابر خطرات آتش سوزی محافظت کرد و یا در صورت بروز حریق به سرعت آن را شناسایی و از آن جلوگیری کرد.

بنابراین، با رعایت تمام نکات ایمنی، گاهی اوقات خطر آتش سوزی وجود دارد. حفاظت در برابر آتش را می توان به 3 قسمت تقسیم کرد: پیشگیری از حریق، اطفاء حریق و آتش نشانی. در این حالت سیستم های اعلام حریق در گروه پیشگیری از توسعه و گسترش حریق و سیستم های اطفاء حریق در گروه اطفاء حریق قرار می گیرند.

طراحی سیستم های آتش نشانی

  1. اصلاح محل سیستم های اعلام و اطفاء حریق در ساختمانها و صنایع
  2. طراحی و محاسبه مخزن آب آتش نشانی
  3. سیستم تشخیص و اعلام حریق دستی ساختمانها و صنایع
  4. طراحی و محاسبه سیستم تهویه پارکینگ
  5. طراحی سیستم های اعلام حریق F&G
  6. اطفای حریق آب و فوم
  7. طراحی سیستم های نازل اطفاء حریق مخزن سوخت
  8. طراحی و محاسبه سیستم شبکه آب آتش نشانی و فشار لازم شبکه پمپاژ مربوطه
  9. پمپاژ اتوماتیک شبکه آب آتش نشانی
  10. طراحی و محاسبه سیستم فشار بیش از حد جعبه نردبان اضطراری در ساختمان
  11. طراحی و محاسبه سیستم اسپرینکلر برای کلیه ساختمانها، صنایع و پارکینگها
  12. اطفاء حریق گازی FM200، IG55 و CO2 اتاق سرور، برق و ….

طراحی سیستم های اعلام حریق

انتخاب انواع دتکتورها، روش طراحی، مکان یابی و نصب سیستم های اعلام حریق در مکان های مختلف، عملکرد و روش های استفاده از آنها، تابلوی مرکزی، تجهیزات دزدگیر دستی و اتوماتیک و غیره بخشی از معیارهای سیستم های اعلام حریق هستند. این دستورالعملها از دستورالعملها و استانداردهای ایمنی آتش نشانی NFPA-72 (ایالات متحده آمریکا) و BS-EN54 (اتحادیه اروپا) گرفته شده است.

در طراحی سیستم های اعلام حریق باید از معیارهای فوق استفاده کرد و امکان استفاده از هر دو معیار در یک پروژه وجود ندارد.

اعلام و اطفائ حریق
اعلام و اطفائ حریق

معیارهای طراحی در هر پروژه تنها با به کارگیری یکی از استانداردهای NFPA_72 یا BS-EN54 مورد تایید سازمان آتش نشانی قابل اعمال است.

اعلام و اطفائ حریق
اعلام و اطفائ حریق

اثرات سه گانه (دود، گرما و شعله) برای تشخیص آتش سوزی استفاده می شود طراحی سیستم های اعلام حریق شامل 4 بخش پیشگیری از حریق، توسعه پیشگیری و پیشگیری، اطفاء حریق، اطلاع رسانی به موقع حریق می باشد.

توجه: سیستم اعلام حریق عامل اجرایی اطفای حریق می باشد.

اجرای اعلام و اطفائ حریق
اجرای اعلام و اطفائ حریق

سیستم اعلام حریق معمولی

سیستم اعلام حریق معمولی یکی از قدیمی‌ترین سیستم های اعلام حریق است که از چندین مدار (زون) تشکیل شده است. هر یک از این مدارها شامل اجزای مختلف اعلام حریق (دتکتورها، آژیرها و غیره) است که در منطقه خاصی از ساختمان نصب می شوند.

اعلام و اطفائ حریق
اعلام و اطفائ حریق

کنترل پنل مرکزی و اعلام حریق به برق شهری متصل بوده و امکان نگهداری سیستم در صورت قطع برق توسط باتری پشتیبانی می شود، سیستم اعلام حریق مرسوم از یک پانل مرکزی، آشکارسازیها، آلارم های صوتی و تصویری تشکیل شده است، سیگنال الکتریکی یک سیستم اعلام حریق معمولی آنالوگ (نه دیجیتال) است. نقطه ضعف این سیستمها عدم توانایی در تشخیص محل دقیق آتش سوزی است.

اجرای اعلام و اطفائ حریق
اجرای اعلام و اطفائ حریق

Zone: بهترین راه برای تشخیص آتش سوزی در ساختمان، منطقه بندی است بنابراین ساختمان به چند زون تقسیم می شود و به هر یک از این قسمت های کوچک زون می گویند هر زون دارای تجهیزاتی از جمله آشکارسازیها و قاب های اعلام حریق است که در یک پانل مرکزی جداگانه تعریف شده است.

شرایط منطقه حریق Um در سیستم اعلام حریق:

  1. مساحت هر زون نباید از 2000 متر مربع (طبق استاندارد NFPA) و 1600 متر مربع (طبق استاندارد BS) بیشتر شود به گفته BS، اگر یک منطقه دارای چندین منطقه آتش سوزی باشد، مساحت کل نباید بیش از 400 متر مربع باشد.
  2. مسافت طی شده در یک منطقه تا محل آتش سوزی نباید بیش از 60 متر باشد.
  3. تعداد دکمه های اعلام حریق در یک منطقه نامحدود است.
  4. تعداد صداگیرها با محدودیت جریان مدار اعلام حریق و سازنده تعیین می شود.
  5. طراحی حداقل 2 مدار آژیر در سیستم ضروری است. (مدارهای زنگ هشدار باید به طور جداگانه در کلاس های زوج و فرد ساخته شوند.)
  6. چاه آسانسور، پله ها و سایر چاهک های عمودی هر کدام باید یک منطقه مجزا باشند.
  7. تعداد صداگیرها با محدودیت جریان مدار اعلام حریق و سازنده تعیین می شود دانستن سیستم اعلام حریق معمولی به دو صورت طراحی شده است، سیستم اعلام حریق با قابلیت به کار انداختن آژیر یا اعلام حریق خاص و سیستم اعلام حریق با قابلیت کارکرد همزمان تمامی آلارم ها و آژیرها.

سیستم اعلام حریق هوشمند (آدرس پذیر)

اصول تشخیص در سیستم اعلام حریق هوشمند مانند سیستم معمولی است با این تفاوت که در این سیستم اعلام حریق هر یک از تجهیزات (دتکتورها، دکمه‌ها و …) دارای آدرس منحصر به فرد می باشد بنابراین کنترل پنل مرکزی می تواند محل دقیق آتش سوزی را مشخص کند روش آدرس دهی در این سیستم اعلام حریق متفاوت است.

اعلام و اطفائ حریق
اعلام و اطفائ حریق

این سیستم‌ها معمولاً به سه روش مورد بررسی قرار می‌گیرند: دستی و برنامه نویسی از طریق کنترل پنل که تمامی تجهیزات به کار رفته در این سیستم هوشمند هستند.

در سیستم‌های معمولی و آدرس پذیر، دو آشکارساز (محرک) هم در حالت عادی و هم در حالت هشدار، به عنوان سوئیچ صفر و سوئیچ دو حالته عمل می‌کنند مقدار جریان خروجی از هر آشکارساز (دتکتور) به درک آشکارساز از شرایط محیطی بستگی دارد و جریان آنالوگ بر این اساس تغییر می کند.

در این سیستمها آشکارسازیها همیشه فعال هستند و به سیگنال های ارسال شده توسط تابلوی کنترل مرکزی پاسخ می دهند اتصال سیستم های هوشمند به صورت دایره ای است و با هر حلقه تا ده هزار متر مربع را بدون توجه به تعداد آشکارسازیها پوشش می دهد در این سیستم وجود گرد و غبار به راحتی احساس نمی شود، زیرا نمی توان متوجه نحوه قرارگیری هر آشکارساز در رابطه با آلارم شد.

اعلام و اطفائ حریق
اعلام و اطفائ حریق

اجرای اعلام و اطفائ حریق طراحی و پشتیبانی

ضوابط و تاییدیه های سیستم اعلام حریق

با توجه به رعایت دقیق ضوابط و استانداردهای سیستم اعلام حریق، اجرای سیستم های اعلام حریق باید توسط شرکت های ذیصلاح سازمان آتش نشانی (اپراتور سیستم های اعلام و اطفاء حریق) مورد تایید سازمان آتش نشانی، سازمان مهندسی، انجام شود. اتحادیه خدمات الکترونیک و سایر سازمان ها صلاحیت انجام دادن تجهیزات سیستم های اعلام حریق باید دارای استانداردها و تاییدیه های معتبر ملی یا گواهینامه های بین المللی مانند UL، FM، Vds، LPCB و غیره باشند. شرکت های مجری باید آموزش های لازم در زمینه سیستم های اعلام حریق را به کارفرما یا کاربران ارائه دهند و خدمات تعهد تعمیر و نگهداری یک ساله در اجرای سیستم های اعلام حریق را ارائه دهند.

اجرای اعلام و اطفائ حریق طراحی و پشتیبانی

نکاتی در مورد طراحی و اجرای سیستم اعلام حریق

  • یک قاب اعلام حریق باید در کنار هر درب خروجی یا راه پله و مناطق تخلیه نصب شود.
  • فاصله دکمه‌ها در راهروهای عریض و ایزوله بین 45 تا 30 متر و در راهروهای باریک و شلوغ بین 15 تا 25 متر است. بنابراین حداکثر فاصله پیاده روی برای رسیدن به دکمه اعلام حریق 30 متر است.
  • ارتفاع نصب دکمه اعلام حریق از کف 140-120 سانتی متر می باشد.
  • بهترین مکان برای نصب تابلو اعلام حریق روی سرایدار، سرایدار و یا نزدیک ورودی ساختمان می باشد و ارتفاع نصب این تابلو از سطح زمین 170 سانتی متر می باشد.
  • نصب دکمه در زیرزمین، رمپ ورودی و راه پله الزامی است.
  • حداکثر فاصله دتکتورهای دود از دیوار یا پارتیشن 5.3 متر و فاصله دتکتورها در سقف های باز 10.6 متر می باشد.
  • حداکثر فاصله دتکتورهای حرارتی با دیوار 3.5 متر و فاصله دتکتورها در سقف های باز 7 متر می باشد.
  • حداقل فاصله نصب دتکتورهای دود از یکدیگر 0.5 متر است.

اجرای اعلام و اطفائ حریق طراحی و پشتیبانی 2024 (آقای کار)

  • فاصله بین دتکتور دود و اسپرینکلر (شبکه باران) 0.6 متر است.
  • حداقل فاصله بین لامپ فلورسنت و آشکارساز دود 0.2 متر است.
  • حداکثر فاصله از آشکارسازیهای آتش نشانی در ورودی به طبقات 1.5 متر است.
  • در سقف های کاذب پرخطر و یا سقف های بالاتر از 80 سانتی متر استفاده از دتکتور دود با نشانگر حریق در پایین سقف ضروری است.
  • حداقل فاصله نصب دتکتور دود از شیرهای تهویه دیواری و سقفی 1 متر می باشد.
  • در ورودی و خروجی هر طبقه به ازای هر 20 اتاق در سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر، ایزولاتور لازم است
  • حداقل ارتفاع نصب آژیرها از سطح زمین 2 متر می باشد. (گاهی اوقات بسته به نوع سیستم هشدار و شرایط امکان نصب آن بر روی پشت بام وجود دارد.)
  • ارتفاع نصب اعلام حریق از سطح زمین بین 2.4 تا 2 متر می باشد.

اجرای اعلام و اطفائ حریق طراحی و پشتیبانی

سیستم های اطفاء حریق

سیستم اطفاء حریق برای درمان و کنترل آتش سوزی در ساختمان اجرا می شود و یکی از پرکاربردترین تجهیزات اطفاء حریق می باشد.

معیارهای طراحی برای ساخت یک سیستم اطفاء حریق

معیارهای طراحی سیستم آتش نشانی شامل دستورالعمل های جدید برای ادارات آتش نشانی است این قوانین بین ساختمانهایی با کاربری های مختلف متفاوت است و باید به درستی در ساختمان اجرا شود تا مورد تایید آتش نشانی قرار گیرد.

مثلا:

  1. در ساختمان های مسکونی 4 طبقه، سیستم اطفای حریق باید به گونه ای راه اندازی شود که در هر طبقه از پارکینگ کپسول های آتش نشانی، لوله‌ها و آبپاشها نصب شود.
  2. در ساختمان های دارای 5 طبقه در طبقه همکف که هر طبقه حداکثر شامل 4 واحد مسکونی است، سیستم اطفای حریق باید دارای کپسول آتش نشانی، جعبه آتش نشانی (سیستم مرطوب) و آبپاش در سرتاسر ساختمان باشد.
  3. در ساختمان های مسکونی در طبقات 6 و 7 در طبقه همکف، سیستم اطفای حریق باید دارای کپسول آتش نشانی، جعبه آتش نشانی (سیستم آتش مرطوب)، سیستم آتش خشک (رایزر خشک) و آبپاش در پارکینگ باشد. .
  4. در ساختمانهایی با بیش از 8 طبقه در طبقه همکف یا بیش از 23 متر از سطح زمین، سیستم اطفاء حریق باید شامل کپسول آتش نشانی، شومینه (سیستم آتش مرطوب)، رایزر خشک و به طور کلی آبپاش باشد.

نتیجه:

با توجه به مطالب فوق و همچنین مقاله سیستم های اعلام حریق، رعایت اصول ایمنی باعث کاهش خطر آتش سوزی می شود طراحی سیستم های تشخیص حریق توسط شرکتها فقط باید مطابق با استانداردهای تایید شده توسط سازمان آتش نشانی انجام شود.

اجرا و استقرار نادرست سیستم های اعلام و اطفاء حریق در ساختمانها و صنایع موجب خسارات جانی و مالی فراوان و مشکلات عدیده ای در اخذ تاییدیه حریق و تکمیل ساختمان می گردد با توجه به اهمیت بسیار زیاد سیستم های اعلام و اطفاء حریق و خسارات ناشی از آتش سوزی، شرکت تبرید گرمایش پارس طراحی های خود را بر اساس استانداردهای روز دنیا انجام داده و آموزش های لازم را در زمینه نگهداری این سیستمها به کارفرما ارائه خواهد داد.

اعلام و اطفائ حریق
اعلام و اطفائ حریق

از این رو این شرکت با سابقه درخشان در زمینه مشاوره آتش نشانی، نظارت، طراحی و اجرای سیستم اطفای حریق ساختمانها و اخذ اعتبار اطفاء حریق و با داشتن کارشناسان مجرب آماده ارائه کلیه خدمات به سازمانها و نهادها هستیم.

برای اطلاعات بیشتر می توانید با ما تماس بگیرید.

اجرای اعلام و اطفائ حریق

استعلام قیمت در شرکت فنی مهندسی آقای کار

جهت مشاوره رایگان و استعلام قیمت لطفا در واتساپ پیام دهید یا در ساعات اداری تماس بگیرید

109 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *